Restauracja hotelowa przy RPTC

W restauracji hotelowej podajemy trzy oddzielne posiłki dziennie: śniadanie, obiad i kolację. Pacjenci pokrywający koszty z własnych środków mogą dowolnie dobrać posiłki. Nie zwracamy kosztów posiłków nieskonsumowanych. Nasz urozmaicony i obfity bufet śniadaniowy obejmuje kilka gatunków chleba, wędliny i sery oraz dania gorące: jajecznicę, kiełbaski norymberskie itd. Proponujemy również zdrową żywność - płatki oraz wiele produktów o niskiej zawartości tłuszczu. W skład naszego menu śniadaniowego wchodzą także różne gatunki dżemów, marmolad, owoce, soki owocowe i duży wybór herbat.

Obiad i kolację również podajemy w formie bufetu. Codziennie proponujemy inne menu: dania gorące, jedno główne danie wegetariańskie, różne przystawki, zupy i bogaty zestaw surówek. Proponujemy szeroki wybór dań, a ponadto staramy się uwzględnić specjalne wymagania dietetyczne naszych gości. Jeśli nie wolno ci spożywać pewnych potraw lub musisz przestrzegać określonej diety, powiadom nas o tym nie później niż w dniu przyjazdu.

Z przyczyn prawnych i higienicznych nie wolno wynosić jedzenia poza hotel ani przynosić do hotelu żywności z innych punktów gastronomicznych.